"Spread Happiness" verjaardagsfeestje

Op vrijdag 19 November ben je hartelijk welkom op een eenvoudig verjaardagsfeestje in Leuven. Vanaf 19:00 zitten we in het studenten-restaurant Alma 1 (Tiensestraat 115, niet-studenten zijn er ook welkom). Tegen 20:30 trekken we naar het nabijgelegen "Inloophuis" in de Blijde Inkomststraat 113 voor een drankje en een babbeltje (ik zorg wel voor drank).

Onderzoek wijst uit dat "goede daden verrichten" jou gelukkig maakt (Lyubomirsky, 2008). Als je erop staat om mij een verjaardagscadeau te geven, vraag ik jou daarom om alsjeblieft een "goede daad" te doen voor iemand die het meer nodig heeft dan ik. Het zou mooi zijn als je daarbij één van jouw persoonlijke sterktes gebruikt en/of iets doet dat jou na aan het hart ligt. Als je echt niets weet te vinden dat bij jou past, kan je altijd een gift doen aan de vzw die haar vlakbijgelegen lokaal voor m'n feestje ter beschikking stelt (http://www.anbn.be/).

Mijn onderzoek wijst uit dat "eenvoud" cruciaal kan zijn voor menselijk geluk (Zegers, 2010). Als je dus jouw "goede daad voor derden" doet, hou het alsjeblieft eenvoudig! Het enige wat ik jou vraag, is dat je jouw "goede daad" even hieronder vermeldt in een reactie op dit bericht. Ik kijk ernaar uit om jou weer te zien, met lege handen (dat knuffelt ook makkelijker :-) maar hopelijk met een gelukkig verhaal!